Välkomna till oss hälsar Andy & Karin Hallett

på Folkesro Gård 

Vår lilla gård i Karlaby på Österlen där vi nu bott nästan 20 år, passar särskilt bra för familjer med mindre barn som vill uppleva något annat än sta´n. Vi är en svensk-brittisk familj som välkomnar er att dela livet på landet med oss och få en inblick i ett annat sätt att leva tillsammans med oss, gårdens djur och vår grönsaksodling. Allt i det lilla formatet.

 

På gården kommer man nära djuren i deras vardag. Här finns fyra katter, två busiga getter, tre tålmodiga får, kaniner, och ett helt gäng hönor och den ståtliga tuppen Ronaldo. Man får gärna vara med och fodra och sköta om djuren - det tycker vi bara är roligt!

 

Färska ägg och obesprutade grönsaker efter säsong finns att tillgå på gården. Två gamla traktorer, bl a en Ferguson från 1958 används fortfarande här. Det mesta av arbetet sker annars för hand: Inga bekämpningsmedel använde. Solenergi och regnvatten samlas. Grönsakerna grävs upp för hand till varje kund efter behov. Honung från egna bin på gården finns till försäljning.

 

Gården Folkesro är centralt belägen i lilla Karlaby på Österlen (mellan byarna Östra Vemmerlöv och Gladsax, ca 7 km utanför Simrishamn) och är en perfekt bas för utflykter på Österlen. Här finns att utforska och prova på i regionen - vandra längst havets alla underbara stränder, utforska den vackra bokskogsomgärdade badsjön Gyllebo i nästa by, åka på caféer och loppis - eller bara mysa hemma på gården. Vi hjälper gärna till med tips på lokala aktiviteter om ni vill.

 

Facebook;  Folkesro

GPS: Fokesro  Karlabyvägen 66, TOMMARP